Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL certificaat is een digitaal "paspoort" dat wordt gebruikt om een veilige verbinding tussen een website en de browser van een gebruiker te garanderen.
Het is vergelijkbaar met het vergrendelen van een deur om ongewenste gasten buiten te houden.

Wanneer u een website bezoekt die een SSL certificaat heeft, wordt alle informatie die tussen uw browser en de website wordt uitgewisseld versleuteld. Dit betekent dat deze niet door kwaadwillende personen kan worden onderschept of gelezen. Een SSL-certificaat beschermt uw persoonlijke gegevens, zoals uw wachtwoorden, creditcardgegevens en andere vertrouwelijke informatie, tegen hackers en andere cybercriminelen.

Om te controleren of een website een SSL certificaat heeft, kunt u naar de adresbalk van uw browser kijken. Websites met een SSL certificaat hebben een hangslotpictogram en de URL begint met "https" in plaats van "http". Dit geeft aan dat de website veilig is en dat uw gegevens privé en beschermd zijn.

Kortom, een SSL certificaat is een belangrijke tool voor websitebeveiliging en het beschermen van uw persoonlijke gegevens online.

UW VOORDELEN

Slotje voor uw URL

Bezoekers van uw website die een slotje zien voor de link van uw website zijn sneller geneigd om hun gegevens achter te laten.
Dit komt omdat ze erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn en dat u als website-eigenaar de privacy en beveiliging serieus neemt.
Zo kan jij hen nadien contacteren om de opdracht binnen te halen.

Meer vertrouwen

Websites die een SSL-certificaat hebben, stralen vertrouwen uit naar hun bezoekers, omdat ze aantonen dat de website eigenaar zich inspant om de veiligheid van zijn bezoekers te waarborgen.

Betere score in Google

Google en andere zoekmachines geven voorrang aan websites met een SSL-certificaat in hun zoekresultaten, wat de zichtbaarheid van uw website kan verbeteren.

Wenst u een professionele website zonder zorgen?

Contacteer ons vrijblijvend